Viitorii pompieri ai Mediasului, în tribune la concursurile ISU

Pentru clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză, activitățile organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu par să fie un veritabil … magnet. După ce în primăvară axentiștii noștri au participat la Ziua Porților Deschise, organizată de Detașamentul de Pompieri Mediaș, iată că joi 22 septembrie 2022 aceiași axentiști s-au aflat în tribunele stadionului Gaz Metan Mediaș.

Nu pentru vreun meci de fotbal, ci pentru un concurs organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Dumitru Croitoru” al judeţului nostru. Este vorba de Etapa națională a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență, cu participarea a 12 servicii județene ISU. Pista stadionului Gaz Metan a găzduit probele de obstacole și de ștafetă pentru pompieri.

Deși vremea nu a fost cea mai favorabilă cu putință, elevii clasei a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză, alături de dirigintele lor, domnul profesor Alexandru Nicula, au urmărit cu atenție desfășurarea probelor și au încurajat, cum era și firesc, pe pompierii din partea ISU Sibiu.

O parte din axentiști iau in calcul o carieră viitoare în domeniul Situațiilor de Urgență, în condițiile in care meseria de pompier se transmite din generație în generație. Este și cazul Mădălinei Moga, al cărei tată este implicat activ în cadrul Detașamentul de Pompieri Mediaș și care i-a transmis axentistei noastre „microbul” implicării în acțiuni specifice ISU.

Etapa finală a Concursurilor Profesioniste pentru Situații de Urgență a avut loc în perioada 21-23 septembrie în locații din municipiul Sibiu și la stadionul Gaz Metan Mediaș.

Prof. Schiau Constantin

 

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>