Iulia Mărginean, o adevărata Forrest Gump a atletismului

Alergarea este pasiunea de o viață a Iuliei Mărginean din clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză. De-a lungul timpului atleta axentistă, cu dublă legitimare, respectiv la Clubul Sportiv Școlar Mediaș și Atletic Club Mica Romă din Blaj a obținut numeroase titluri naționale și internaționale, excelând îndeosebi în probe de 1500 și 3000 de metri.

Iulia Mărginean a luat startul sâmbătă 1 octombrie 2022 la cursa tradițională de semimaraton și cros găzduită de municipiul Alba Iulia. Este vorba de Alba Iulia City Race, al cărei traseu se desfășoară prin cetatea istorică iar sosirea este programată la una din porțile maiestuoase ale cetății Alba Carolina.

Sportiva noastră a luat startul în proba de 10.000 de metri și a încheiat cursa la feminin pe poziția a doua, cu un timp de 41 de minute și 27 de secunde.

Pe listele de concurs ale aceleiași probe l-am mai surprins pe atletul Bogdan Varga din clasa a XI-a Instructor Sportiv, care a încheiat cursa pe poziția a 7-a în 41 de minute și 26 de secunde, dar și unul dintre cele mai bune „produse” ale atletismului medieșean din ultimii ani, în persoana lui Peter Herman. Acesta a câștigat proba de semimaraton de 21 de kilometri, cu timpul de o oră, 20 de minute și 51 de secunde.

O felicităm pe Iulia Mărginean, îl felicităm pe Bogdan Varga și pe antrenorii acestora și le dorim mult succes la următoarele competiții ale toamnei.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>