Liceul Axente, gazda concursurilor școlare județene de fizică și chimie

Vacanța de schi a ajuns la final la nivelul județului Sibiu iar de luni 4 martie 2024 elevii revin la cursuri. „Reacomodarea” cu cerințele școlare a început ceva mai repede pentru elevii calificați la olimpiada județeană de fizică. Aceasta s-a desfășurat sâmbătă 2 martie la Liceul Teoretic „Axente Sever” pentru zona de nord a județului, respectiv la Liceul Teoretic „C. Noica” din Sibiu.
La unitatea noastră de învățământ timp de 3 ore elevii calificați atât la nivel gimnazial cât și la nivel liceal s-au întrebuințat serios pentru rezolvarea subiectelor olimpiadei de fizică. Cei mai merituoși dintre aceștia se vor califica la etapa națională, care se va desfășura în ultima parte a lunii aprilie la Brașov.
De asemenea duminică 3 martie tot la liceul nostru s-a desfășurat etapa județeană a concursului de chimie „Lazăr Edeleanu”, dedicat elevilor claselor de gimnaziu (a VII-a și a VIII-a) și liceu (a IX-a și a X-a). Concursul poartă numele focșeneanului Lazăr Edeleanu, descoperitorul amfetaminei și deținătorul a peste 200 de brevete de invenții. Prin această competiție se urmărește între altele formarea și dezvoltarea competențelor specifice chimiei în rândul școlarilor pasionați de acest domeniu și atragerea cât mai multor elevi către studiul și aprofundarea științei care studiază alcătuirea, proprietățile și transformările substanțelor din natură.
Cursurile modulului al IV-lea se reiau luni 4 martie, atunci când pentru elevii clasei a XII-a debutează și simularea examenului național de Bacalaureat (4-7 martie). Lucrările scrise vor fi scanate în prezența elevilor și încărcate pe o platformă de corectare, iar evaluarea lucrărilor se va realiza în mod digitalizat.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>