Ziua naţională, sărbătorită şi la Liceul Axente

Anul acestea se împlinesc 95 de ani de la crearea României Mari, idealul de veacuri al poporului român. La 1 decembrie 1918 la Alba Iulia Marea Adunare Naţională a românilor din Transilvania a votat unirea cu patria mamă România, desăvârşindu-se astfel dorinţa românilor de a face parte din acelaşi stat „de la Nistru pân’ la Tisa”. Cu acest prilej ziua natională a României a fost celebrată prin mai multe activităţi desfăşurate în cadrul Liceului Teoretic Axente Sever. Astfel elevii clasei a IX-a Ştiinţele Naturii au realizat mai multe planşe istorice care au evocat evenimentele istorice petrecute în urmă cu 95 de ani. Aceste planşe se referă atât la graniţele României Mari cât şi la tradiţiile, obiceiurile şi specificul istoric al teritoriilor care s-au unit cu patria mamă. Pe de alta parte, elevii claselor a X-a Filologie şi a XI-a Ştiinţe Sociale au desfăşurat vineri 29 noiembrie ore speciale de istorie în incinta bibliotecii liceului nostru şi au participat activ la reconstituirea evenimentelor istorice din anul 1918, la finele căruia a luat fiinţă România Mare. Am surprins mai multe imagini de la acţiunile găzduite de biblioteca liceului nostru cu ocazia zilei naţionale a României.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>