Saptamana Altfel la Liceul Axente

Săptămâna 7-11 aprilie a fost dedicată acţiunilor prilejuite de programul „Să știi mai multe, să fii mai bun”, sau Școala Altfel, așa cum s-a încetăţenit în vocabularul cotidian. Excursii, drumeţii, vizite la muzeu sau cinematograf, toate acestea au implicat elevii liceului nostru. La loc de cinste în Săptămâna Altfel, s-a aflat, ca în fiecare an, acţiunea numită „Licean pentru o zi”, destinată elevilor claselor a VIII-a, și simpozionul internaţional “Tradiţie și înnoire în educaţie”. Vă propun să ne reamintim câteva dintre momentele care au marcat în acest an la liceul nostru programul „Să știi mai multe, să fii mai bun”.

„Licean pentru o zi”

Ziua de marţi 8 aprilie a fost cea în care liceul nostru și-a deschis porţile pentru elevii claselor a VIII-a de la școlile generale din municipiul Mediaș și din împrejurimi, în tradiţionala acţiune „Licean pentru o zi”. Elevii de gimnaziu au vizitat Liceul Axente Sever și au participat la experimente și concursuri pregătite in cabinete de profesorii liceului nostru. De asemenea viitorii liceeni s-au informat în legătură cu baza materială a Axentelui, dar și cu oferta educaţională pentru anul şcolar 2014-2015.

 Excursii la Cluj Napoca

Anul acesta liceul nostru a organizat două excursii la Cluj Napoca. Prima dintre ele a avut loc luni 7 aprilie și a reunit elevi din clasele a IX-a și a X-a. Sub indrumarea a 3 diriginți (Schiau Constantin, Florea Gabriela și Hulpuș Elena) elevii claselor a IX-a și a X-a filologie, alături de cei din clasa a X-a Matematică Informatică au luat contact cu zona centrală a municipiului de pe Someșul Mic și cu obiectivele istorice și culturale ale acestuia. Trei zile mai târziu elevii claselor a XII-a au poposit tot la Cluj Napoca, obiectivul excursiei lor fiind altul, respectiv acela al vizitării unităților de invățământ superior și informarea asupra condițiilor de admitere pe care le au universitățile Clujului. Elementul comun al ambelor excursii a fost popasul la Salina Turda, „paradisul de sub pământ” după cum este numită salina în presa internațională.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>