Teodora Popa, a două pe țară la turneul de șah de la Olănești

În perioada 11-13 iunie 2017 stațiunea Băile Olănești a găzduit finala Campionatului Național Școlar de Șah ”Elisabeta Polihroniade”, destinat elevilor din școlile și liceele din țara noastră. Liceul Teoretic “Axente Sever” a fost reprezentat de un echipaj mixt format din elevii Ioan Folea și Ștefania Narița din clasa a IX-a Științele Naturii, respectiv Teodora Popa din clasa a XI-a Științele Naturii. Competiția a constituit un bun prilej pentru bobocii liceului nostru să ia contact cu lumea bună a șahului național, în condițiile în care la Olănești au participat elevi cu participări la concursuri naționale și internaționale.

În ceea ce o privește pe Teodora Popa, aceasta a avut o prestație extraordinară, obținând 6 victorii și o remiză. Astfel eleva axentistă, legitimată la clubul Terra Șah Mediaș, s-a clasat pe poziția secundă în finala Campionatului Național Școlar de Șah ”Elisabeta Polihroniade”.

”Am fost întampinati cu ospitalitate iar organizarea a fost foarte bună. Meciurile au avut un grad ridicat de dificultate, am început cu o remiză și apoi am obținut 6 victorii consecutive. Ca întotdeauna mi-am propus să obțin cel puțin jumătate din punctele puse în joc și mă bucur că am reușit mult mai mult. Am reușit din nou să mă clasez pe locul al doilea”, a declarat Teodora Popa la finalul competiției.

Campionatul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade” pentru elevii și elevele din învăţământul preuniversitar a luat naștere la inițiativa Marii Maestre Internaționale Elisabeta Polihroniade și anul acesta s-a aflat la a 5-a ediție. Această competiție este organizată în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu Federația Română de Șah.

 

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>