”Lecție despre comunism” la Asociația FranMediensis

Miercuri 27 septembrie 2017 Asociația FranMediensis Mediaș a organizat o dezbatere inedită despre regimul comunist din România, văzut prin ochii unui cetățean francez.

Este vorba despre Gerard Jaquin, un francez îndrăgostit de țara noastră, care a rămas profund impresionat de vizita la Muzeul Memorial Sighet. În urma acestei vizite, Gerard Jaquin a publicat un studiu memorialistic intitulat ”Memorial des victimes du comunisme et de la resistance en Roumanie”.

La dezbaterea organizată de Asociația FranMediensis a mai participat profesorul Constantin Schiau si un grup de elevi ai Liceului Teoretic “Axente Sever” din municipiul nostru. Domnul profesor Constantin Schiau a realizat o prezentare amplă a cadrului politic, economic și instituțional care au condus la lichidarea elitelor românești în închisoarea de la Sighet în anii ”50.

Din 1993 fostul penitenciar de la Sighet a devenit Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din România, cuprinzând Muzeul de la Sighet şi Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului.

Prof Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>