Liceul Axente a construit Viitorul Memoriei

În perioada 13-16 mai Asociația UMA ED România a derulat la Mediaș proiectul „Viitorul Memoriei. Înțelegând trecutul pentru un viitor mai bun”. Evenimentul a fost găzduit de Sinagoga din municipiul nostru, cu participarea și implicarea a 3 licee medieșene. Este vorba de Liceul Teoretic Axente Sever, Liceul Stephan Ludwig Roth și de Școala Națională de Gaz.

Pe parcursul celor 4 zile, inițiatori au organizat ateliere multimedia în cele 3 instituții de învățământ. La Liceul Teoretic Axente Sever s-a desfășurat Atelierul de Artă și Media, intitulat ”Performing Resistance”, cu implicarea elevilor clasei a X-a Filologie intensiv Engleză și a trainerului Olga Ștefan.

Axentiștii au desfășurat activități specifice atât la liceu cât și la Sinagoga din Mediaș, prin care au abordat problematici  precum libertatea, memoria Holocaustului, solidaritatea sau combaterea prejudecăților. În acest sens liceenii au fost împărțiți pe grupe și au realizat filmulețe și scenete care le-au evidențiat creativitatea și imaginația.

În ultima zi a proiectului, elevii clasei a X-a Filologie intensiv Engleză au diseminat la nivelul unității noastre de învățământ materialele video și au primit diplome speciale din partea organizatorilor.

Proiectul dedicat Viitorului Memoriei s-a încheiat prin proiectarea la Sinagoga Mediaș a filmului documentar „Gesturi de rezistență”, realizat de Olga Ștefan, urmat de o dezbatere publică.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>