Axentistele de la Filologie, prezente in Bătălia Cărților

În perioada martie – octombrie 2019 Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret a municipiului Mediaș a organizat concursul de lectură ’’Bătălia Cărților’’, proiectul fiind inițiat și implementat la nivel național de Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj și Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Miercuri,13 noiembrie 2019 a avut loc finala pentru categoria 14 – 18 ani, la care au participat și două eleve ale Liceului Teoretic „Axente Sever”. Este vorba de Dalia Varga din clasa a IX-a Filologie intensiv Engleză și de Teodora Sicoe din clasa a a X-a Filologie intensiv Engleză. Participanții la acest proiect au avut de citit 10 cărți pe fiecare categorie de vârstă și au întocmit câte o fișă de lectură pentru fiecare carte în parte. Dalia Varga a primit premiul pentru cea mai bună pledoarie a cărții preferate, această carte fiind „Fata cu palton albastru”, scrisă de Monica Hesse.

Conform preferințelor cititorilor, a fost votată și cartea anului 2019, aceasta fiind „Și Soarele e o stea”, de Nicola Yoon.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>