Actiuni de voluntariat in preajma sărbătorilor de iarna

Sărbătorile de iarnă ne determină să fim mai buni și mai apropiați de semenii noștri și să ne dorim să luminăm chipurile celor cu care destinul a fost mai puțin blând. Apropierea celei mai frumoase sărbători a creștinătății, Nașterea Domnului, i-a determinat pe axentiștii noștri să se implice în activități de voluntariat pentru a aduce un strop de bucurie și de atenție celor pentru care Crăciunul ar trece neobservat. Iată câteva dintre cele mai importante acțiuni desfășurate de liceenii axentiști în această perioadă.

1. Campania Shoebox

În perioada 21 noiembrie – 6 decembrie 2019, liceul nostru a organizat o nouă campanie Shoebox, în cadrul proiectului „Împreună cu Ioan Axente Sever”. Campania Shoebox este organizată în colaborare cu Școala Gimnazială Axente Sever. În acest sens axentiștii au realizat cadouri pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani. Pachetele au fost colectate de elevii clasei a IX-a Matematică Informatică, îndrumați de doamna profesoară Diana Streza, iar în ziua de marți 10 decembrie au fost dăruite copiilor de la Școala Gimnazială Axente Sever. Campania Shoebox a fost susținută și de clubul de voluntariat Alpha Leo Club Mediaș de la Liceul Teoretic Axente Sever.

2. Cadouri pentru copiii de la Daia

În urmă cu un an Clubul Copiilor din municipiul nostru a inițiat campania ”Bunătatea vine din suflet”. Prin această campanie voluntarii medieșeni au adus o fărâmă din spiritul sărbătorilor de iarnă pentru copiii din satul Daia, comuna Roșia. În acest an 2019, activitatea coordonată de doamna Maria Gina Toma de la Clubul Copiilor a fost susținută și de axentiștii clasei a IX-a Filologie intensiv Engleză, îndrumați de doamna dirigintă Aura Lăpădat. Vineri 29 noiembrie voluntarii Clubului Copiilor și liceenii noștri au dăruit cadouri copiilor centrului de zi de la Daia. Astfel, tinerii au dăruit fiecare o bucurie copiilor încercați de greutățile vieții, aducându-le o fărâmă din spiritul sărbătorilor de iarnă.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>