Nasterea poetului nepereche, celebrata de filoloagele LTAS

Parafrazându-l pe Voltaire, putem spune că „Dacă Eminescu n-ar fi existat, ar fi trebuit inventat”. Ziua de 15 ianuarie este sărbătorită anual ca ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, poetul național care exprimă cel mai bine și cel mai complet spiritualitatea românească. Ca o recunoaștere a personalității marcante a poetului nepereche al poporului român, aceiași zi de 15 ianuarie a fost aleasă ca fiind Ziua Culturii Naționale.
Și în acest an Liceul Teoretic „Axente Sever” a organizat acțiuni dedicate împlinirii a 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale. Elevele clasei a IX-a Filologie au avut o inițiativă aparte pentru ziua de 15 ianuarie, în condițiile în care din punct de vedere educațional această zi a insemnat trecerea de la primul semestru la al doilea semestru al anului școlar 2021 – 2022.
Astfel, elevele Georgiana Jata și Larisa Vanda au recitat online din lirica eminesciană a poetului nepereche, în vreme ce Mădălina Nistor, tot din clasa a IX-a Filologie, a compus și a recitat online o poezie emoționantă, dedicată lui Mihai Eminescu. Pe pagina de socializare a liceuluilui nostru puteți urmări materialul elevelor unității noastre de învățământ, prin care Liceul Teoretic „Axente Sever” a sărbătorit cei 172 de ani de la nașterea poetului național al României și Ziua Culturii Naționale.
Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită pentru prima dată la 15 ianuarie 2011.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>