Două locuri secunde pentru axentiști la concursurile istorice

În urmă cu un an reprezentanții Liceului Teoretic „Axente Sever” surprindeau celelalte unități de învățământ județene cu rezultate excepționale la faza județeană a olimpiadei de istorie, culminând cu un podium 100% axentist la clasa a XII-a. Nu s-a mai repetat această performanță în 2023 dar liceenii noștri au obținut rezultate foarte bune și în acest an.

Joi 16 martie Liceul Teoretic „Constantin Noica” a găzduit concursul „Istorie și Societate în Dimensiune Virtuală”. Acest concurs se organizează din doi in doi ani iar intre participanții la ediția 2023 s-a aflat și Bogdan Rusu din clasa a IX-a Științele Naturii. Proiectul axentistului nostru, intitulat „Imperiul Medo-Persan” a primit premiul al doilea din partea juriului competiției la secțiunea Pagini Web.

Două zile mai târziu, mai exact sâmbătă 18 martie, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu a găzduit o nouă ediție a olimpiadei județene de istorie. Cele mai bune rezultate s-au inregistrat la clasa a XI-a, unde unitatea noastră de învățământ a avut 4 reprezentanți. Este vorba de Alexa Sălcudean din clasa de Filologie și de Raul Burcea, Mihai Surdu și Casian Tcaciuc din clasa de Științe Sociale. Mihai Surdu a obținut cel mai bun rezultat din municipiul Mediaș la această competiție, clasându-se pe poziția a doua.

Subiectele de la clasa a XII-a s-a dovedit o bună pregătire pentru examenul de Bacalaureat pentru axentistele din clasa de Științe Sociale. Această clasă a fost reprezentată de Izabela Szentgyorgyi, Silvia Szakacs și Francesca Hajdu. Izabela și Silvia sunt veterane ale competiției, ele clasându-se pe podium în urmă cu un an. Izabela Szentgyorgyi își incheie participarea ca elevă la olimpiadele școlare cu mențiune la nivelul clasei a XII-a.

Îi felicităm pe toți elevii care au participat la olimpiada județeană de istorie, incluzându-i și pe axentiștii care au obținut rezultate meritorii, precum Iulia Gligor și Georgiana Jata din clasa a X-a Filologie, chiar dacă nu s-au clasat pe podium. Suntem mândri de faptul că istoria are și va avea viitor la liceul nostru, și îi felicităm din plin pe elevii noștri și pe cadrele didactice care i-au îndrumat și îi îndrumă în continuare.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>