Religia și Științele Pamantului – domenii diferite, reprezentanți de la Stiințele Naturii in ambele olimpiade

Religia și Științele Pământului – domenii diferite, reprezentanți de la Științele Naturii în ambele olimpiade.

În ultimele zile a apărut în mediul online ideea ca religia să devină disciplină de bacalaureat. Nu știm dacă acest lucru va deveni realitate, însă cu siguranță această disciplină atrage îndeosebi elevii de la profilul real. Observăm acest lucru în cazul elevilor Liceului Teoretic „Axente Sever” care au participat sâmbătă 18 martie 2023 la olimpiadele județene de religie și respectiv de Științele Pământului. Toți reprezentanții unității noastre de învățământ care au participat la aceste două olimpiade sunt elevi din clasa a XI-a de la Științele Naturii intensiv Engleză și de la Științele Naturii.

Faza județeană a olimpiadei de religie a avut loc la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, unde cei 130 de participanți au fost încurajați de mitropolitul Ardealului Laurențiu Streza și de inspectorul școlar general Marius Novac. Între cei 130 de participanți la olimpiada de religie s-au aflat și 2 axentiști, respectiv Sebastian Acatrinei din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză și Teodora Cozan din clasa a IX-a Filologie. Aflat la a doua participare la acest concurs, Sebastian Acatrinei a fost recompensat cu mențiune din partea corectorilor olimpiadei județene de religie.

Alte axentiste și-au testat abilitățile din domeniul fizicii, chimiei, biologiei și geografiei la Olimpiada de Științele Pământului. Aceasta a fost găzduită de Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu și a reunit 5 axentiste din clasa a XI-a. Este vorba de Iulia Danciu, Andreea Piștea și Daria Rîtea de la Științele Naturii intensiv Engleză, respectiv Andreea Vîștea și Denisa Grădinar de la Științele Naturii. Chiar dacă podiumul a fost dominat de elevii colegiilor naționale din Sibiu, reprezentantele liceului nostru și ale municipiului Mediaș au obținut rezultate meritorii și și-au îmbunătățit exercițiul de a lucra și de a folosi informațiile științifice sub aspect transdisciplinar.

Ne putem declara mulțumiți de bilanțul olimpiadelor și concursurilor școlare și extrașcolare reușit de elevii Liceului Teoretic „Axente Sever”, varietatea de discipline la care s-au obținut rezultate deosebite fiind o dovadă a bunei pregătiri a axentiștilor noștri și a implicării cadrelor didactice care i-au îndrumat.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>