Reprezentanți ai LTAS au spus „Vive la France!” de 14 iulie 2023

Asociația de prietenie româno-franceză Fran Mediensis a organizat la sediul Bibliotecii franceze din municipiul nostru o acțiune dedicată zilei naționale a Franței, cu participarea membrilor asociației și a mai multor cadre didactice și elevi de la unități de învățământ preuniversitar din Mediaș.

Președinta Asociației, Mihaela Gabor, a deschis activitatea cu un scurt istoric al evenimentelor premergătoare zilei de 14 iulie 1789 și a semnificațiilor acestui moment în istoria modernă și contemporană a Europei.

Roxana Gherman din clasa a XI-a Științe Sociale și-a demonstrat din plin abilitățile artistice și lingvistice, dovedindu-se o veritabilă francofonă, sub îndrumarea domnului profesor Claudiu Șimon. Nu au lipsit nici alte recitaluri ale Antoniei Muntean de la Clubul Copiilor Mediaș sau ale doamnei profesor Gabriela Pădurean de la Școala Gimnazială Constantin Ioan Motaș.

Vive l’amitié franco – roumaine, vive le 14 Juillet!

Prof. Schiau Constantin

 

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>