Ieri axentiști, azi elevi ai Școlii Auxila, mâine salvatori

Școala Postliceală Auxila Mediaș a organizat în această perioadă mai multe activități practice în vederea acordării primului ajutor în caz de stop cardio-respirator pentru unitățile de învățământ din municipiul Mediaș și din împrejurimi. Joi 28 martie 2024 reprezentanții Școlii Auxila au ajuns la Liceul Teoretic „Axente Sever”.

Timp de mai multe ore, în sala festivă a unității noastre de învățământ s-au aflat elevi din clasele a XII-a de la profilurile de Filologie, Științele Naturii intensiv Engleză, Științele Naturii, Științe Sociale și Intructor Sportiv care au asistat la activități practice în vederea acordării primului ajutor în caz de stop cardio-respirator.

Elevii Școlii Postliceale Auxila, în rândurile cărora se află numeroși absolvenți ai unității noastre de învățământ, le-au prezentat axentiștilor modul în care se resucitează o persoană aflată în stop cardio respirator și cum se folosește defibrilatorul și cum se efectuează corect manevra Heimlich, folosită pentru eliminarea corpilor străini blocați la nivelul căilor respiratorii. A fost utilizat un manechin pe care elevii axentiști au putut realiza masaje cardiace.

Suntem convinși că aceste activități au trezit interesul elevilor noștri, care pot lua în calcul să urmeze cursurile Școlii Postliceale Auxila după absolvirea unității noastre de învățământ.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>