LTAS membru PULCHRA

Liceul Teoretic „Axente Sever” a devenit membru în rețeaua școlară PULCHRA, rețea alcătuită din 50 de școli participante din 10 țări ale Uniunii Europene (Grecia, Germania, Polonia, Cehia, Italia, Letonia, Suedia, Cipru, Irlanda și România). PULCHRA (https://pulchra-schools.eu/) este un consorțiu alcătuit din 12 parteneri din 10 state membre UE, reprezentând universități europene, întreprinderi mici și mijlocii, organizații nonguvernamentale și institute de cercetare. El a fost creat ca să exploreze  conceptul de școală deschisă prin abordarea temei Orașele ca ecosisteme urbane și să încurajeze educația pentru științe.

În România, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, prin Unitatea de Cercetare în Educație, în calitate de coordonator național, implementează acest proiect – „Dezvoltarea de centre comunitare de învățare urbană participativă prin cercetare și activare – PULCHRA”-, finanțat prin programul de cercetare și inovare Horizon 2020 al Uniunii Europene (în cadrul acordului de finanțare nr. 824466), având ca lider de parteneriat, la nivel european, Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena.

Școlile PULCHRA din România sunt următoarele:

1. Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, București

2. Colegiul Național Bilingv „George Cosbuc”, București

3. Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Galați

4. Colegiul National „Dinicu Golescu” , Câmpulung

5. Liceul Teoretic „Axente Sever”, Mediaș

 

Liceul Teoretic „Axente Sever” a alcătuit o echipă de cercetare științifică, din care fac parte profesori, elevi, reprezentanți ai societății civile, ai mediului de afaceri, și ai administrației publice locale. Echipa va aborda Provocările orașului și va dezvolta un proiect științific pe tema Regenerarea spațiului urban pentru conectarea oamenilor într-un mediu sănătos. Soluțiile pe care le va analiza echipa de cercetare vor avea în vedere urbanizarea sustenabilă, bazată pe natură, calitatea aerului, spații publice. Proiectul va fi prezentat comunității locale și analizat într-un dialog deschis, cu caracter participativ. În acest fel, elevii vor dobândi experiență în participarea socială și își vor dezvolta abilitățile în aplicarea metodelor științifice.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>