Aur pentru naționala de cros sub 20 de ani a României la Oeiras (Portugalia)

Duminică 6 februarie 2022 a avut loc Cupa Europei de Cross la Oeiras, localitate situată la 16 kilometri distanță de Lisabona. La această competiție a participat și echipa națională de tineret a României la categoria sub 20 de ani, sportivele componente provenind de la 2 cluburi din țară, Mica Romă din Blaj și CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc.

Sub egida Atletic Club Mica Romă din Blaj au participat 4 sportive cu dublă legitimare, respectiv CSȘ Mediaș și CSȘ Blaj, pregătite de antrenoarea Cristina Man. Este vorba de Alexandra Hudea și Iulia Mărginean, respectiv de Mihaela Blaga și Andreea-Maria Bogdan.

Echipa națională a luat startul în proba de 4200 de metri și a încheiat această probă pe prima poziție a clasamentului. Antrenoarea Cristina Man a postat pe pagina ei personală imagini de la festivitatea de premiere, la care sportivele noastre au făcut să răsune cu putere imnul național al României.

Alexandra Hudea este elevă a Liceului Teoretic „Axente Sever” în clasa a IX-a Științe Sociale iar Iulia Mărginean este componentă a clasei a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză. Cele două sportive au dublă legitimare, la CSȘ Mediaș și Atletic Club Mica Romă din Blaj. Clubul din județul Alba a devenit în octombrie 2021 vicecampion național la juniori 1, iar această performanță i-a permis să intre în elita cluburilor de atletism și implicit să participe la prestigioasa competiție din Portugalia.

Le felicităm pe atletele noastre, pe antrenorii acestora Vasile Herman, Vasile Ibășfălean și Cristina Man, și le dorim participări pe măsură și la edițiile viitoare. Cupa Europei de Cros de la Oeiras s-a bucurat de participarea a 22 de țări.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>