Hunedoara și Deva, din nou in atenția axentistilor

În primăvara acestui an actuala clasă a X-a Filologie desfășura prima activitate extrașcolară în județul Hunedoara, între obiective aflându-se Castelul Huniazilor și cetatea istorică a Devei. Iată că după 6 luni alte clase de a IX-a și a X-a din unitatea noastră de învățământ au luat drumul Huneodarei pentru a descoperi aspecte ale istoriei medievale ale acestor locuri.

Sâmbătă 15 octombrie 2022 a fost rândul elevilor claselor a IX-a Filologie, a IX-a Științe Sociale și a IX-a Matematică Informatică, respectiv a X-a Științe Sociale să exploreze județul Hunedoara. Însoțiți de domnii profesori Mihai Chiriac, Alina Boian, Mirela Maior și Ioana Hudea, axentiștii noștri s-au deplasat mai întâi la Hunedoara, unde au vizitat Castelul Corvinilor, una dintre cele mai frumoase destinații turistice din țara noastră. Ridicarea castelului a început in secolul XV în timpul domniei lui Iancu de Huneodara, devenind reședința fiului acestuia, regele maghiar Matei Corvin.

Liceenii noștri au retrăit istoria medievală a acestor locuri, iar lecția de istorie a continuat și în cetatea istorică a Devei. Chiar dacă lucrările de consolidare a cetății și a telecabinei sunt încă în desfășurare, axentiștii au urcat cele 250 de trepte ale cetății Deva și au avut parte de o panoramă superbă a imprejurimilor. Activitatea extrașcolară a mai inclus la intoarcere un popas în centrul istoric al Sibiului.

Ne bucurăm pentru faptul că elevii noștri participă la numeroase excursii în care istoria și contemporaneitatea se îmbină sub ochii lor, și suntem convinși că vor mai avea parte de activități extrașcolare pe parcursul acestui an școlar.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>