Clujul, la mare căutare printre axentiști

Două clase de liceu … una terminală, cu elevi care doresc să-și continue studiile universitare la Cluj-Napoca (clasa a XII-a Filologie) și una la începutul vieții de liceu, de la un profil real (clasa a IX-a Științele Naturii). Cele două clase au în comun o vizită la Cluj-Napoca în a 4-a zi din Săptămâna Altfel, iar destinațiile din municipiul de pe Someșul Mic au îmbinat armonios specificul de studiu al celor două clase.

Însoțiți de doamnele diriginte Elena Roman și Aura Lăpădat, elevii celor două clase au poposit în mai multe locații culturale ale municipiului Cluj-Napoca. Axentiștii au vizitat mai întâi Grădina Botanică „Alexandru Borza”, unde au admirat explozia de culori dată de înflorirea lalelelor, narciselor și magnoliilor, alături de serele instituției. Ulterior s-au deplasat la Biblioteca Centrală Universitară, care între altele găzduiește expoziția ”Ocolul Pământului în 150+ șahuri” a profesorului de matematică clujean Emil Sitaru.

Ultimul popas al axentiștilor a fost la Facultatea de Litere, una din cele mai mari și prestigioase facultăţi din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai și Europa de Est, o posibilă destinație de studiu pentru viitorii absolvenți ai clasei a XII-a Filologie și nu numai.

Pentru elevii claselor a XII-a urmează ultima lună de cursuri din viața lor de elevi, urmând ca pe parcursul lunii iunie să susțină examenul maturității, bacalaureatul. Le dorim să se pregătească exemplar în aceste săptămâni și mai apoi să devină studenți în marile centre universitare ale țării.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>