Visele axentiștilor au devenit realitate la…„Vis Împlinit”

Una dintre dorințele elevilor Liceului Teoretic „Axente Sever” este aceea de a participa la cât mai multe activități extrașcolare, iar excursiile sunt în topul unor asemenea activități. Pentru elevii clasei a IX-a Științe ale Naturii, intensiv Engleză această dorință a devenit realitate în perioada 19-21 mai 2023.

Destinația excursiei a fost comuna Cârțișoara, situată la 75 de kilometri de Mediaș. Cârțișoara este locul de origine al dirigintelui clasei, domnul profesor Daniel Scorobeț, care a avut și rol de ghid pentru axentiștii aflați la prima lor excursie pe durata unui întreg weekend.

Liceenii noștri s-au cazat la o pensiune numită, deloc întâmplător, „Vis Împlinit”, unde s-au bucurat din plin de ospitalitatea gazdelor, de dotările unității de cazare și nu în ultimul rând de potențialul turistic și … gastronomic al Cârțișoarei. Pe parcursul celor 3 zile axentiștii s-au aflat la mănăstirea cisterciană de la Cârța, păstrăvăria de la Albota sau cabana Vama Cucului, situată între Cârțișoara și Cabana Bâlea Cascadă. Nu au fost doar drumeții, ci și deplasări cu tractorul pe câmpuri, pentru o mai bună cunoaștere și observare a naturii.

Buna dispoziție a fost nelipsită pe parcursul acestei excursii, care a ajuns la punctul ei final duminică 21 mai. Ulterior, cu regretul faptului că timpul a trecut mult prea repede, liceenii noștri au revenit la Mediaș cu amintiri de neuitat și cu speranța că vor urma alte și alte destinații pentru activități extrașcolare in viitorul nu foarte îndepărtat.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>