„Biblioteca, subiect inepuizabil” – tema Zilei Naționale a Lecturii la Licweul Teoretic „Axente Sever”

Ziua de 15 februarie 2024 este sărbătorită anual ca Ziua Națională a Lecturii. Un asemenea eveniment nu putea trece neobservat printre elevii și cadrele didactice ale Liceului Teoretic „Axente Sever”. Această zi a fost aleasă deoarece reprezintă ziua de naștere a două mari personalități ale României: Titu Maiorescu și Spiru Haret.

Cele 24 de clase ale liceului nostru au desfășurat ample activități de lectură din domenii variate, de la beletristică la literatură de specialitate, atât în limba română cât și în limbile engleză și franceză. La clasa a IX-a Filologie 1, în prezența doamnei diriginte Aura Lăpădat și a consilierului școlar Dan Onea, tema abordată cu ocazia Zilei Lecturii s-a intitulat „Biblioteca – subiect inepuizabil”, în vreme ce elevii clasei a XI-a Științe Sociale au dat viață acestei teme, lecturând pasaje de cărți în biblioteca instituției noastre de învățământ.

În condițiile în care în țara noastră doar un român din 10 cumpără anual o carte, rolul școlii devine esențial în a cultiva lectura ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial. Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile tuturor, fie copii sau adulți.

Ziua Națională a Lecturii a fost instituită în țara noastră la sfârșitul anului 2021 și a fost sărbătorită pentru prima dată în 2022.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>