Ștefan Pop, din nou al treilea pe județ la Haimovici

Anul 2024 a marcat o nouă ediție a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”. Etapa județeană a acestei competiții, ajunsă la a 26-a ediție, s-a desfășurat duminică 10 martie 2024 la Colegiul SNG. Unitatea noastră de învățământ a fost reprezentată de 2 elevi de la profilul de Științele Naturii intensiv Engleză, respectiv Ștefan Pop din clasa a X-a și Alisia Căpâlnean din clasa a XII-a.

Matematica aplicată s-a dovedit un domeniu fără mari surprize pentru Ștefan Pop. Ca și în urmă cu un an, axentistul nostru s-a clasat pe locul al treilea la etapa județeană „Adolf Haimovici”, în vreme ce Alisia Căpâlnean a obținut cel mai bun rezultat din zona de nord a județului Sibiu la nivelul clasei a XII-a.

Îi felicităm pe axentiștii noștri și pe cadrele didactice care le-au deschis orizonturile în domeniul matematicii și le dorim mult succes la următoarele competiții școlare și extrașcolare la care vor participa.

Adolf Haimovici este considerat un matematician român de mare valoare, a cărui viață și activitate a oscilat în jurul municipiului Iași și a Facultății de Matematică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>