Un axentist de la profilul sportiv, al treilea pe județ la istorie

Istoria are trecut, prezent și viitor la Liceul Teoretic “Axente Sever” Mediaș, iar elevii pasionați de acest domeniu se regăsesc la toate specializările unității noastre de învățământ. Dacă până acum rezultatele deosebite la olimpiade și concursuri istorice au fost mai mult apanajul claselor umaniste, în speță științe sociale și filologie, iată că anul 2024 a adus un rezultat extraordinar de la un elev al profilului vocațional.

Numele lui este Mircea Radu și este elev în clasa a X-a la profilul de Instructor Sportiv. Sportul său preferat este baschetul, pe care-l practică de ceva timp, însă domeniul căruia își dedică studiul este istoria. Iar la olimpiada de istorie a demonstrat acest lucru cu vârf și îndesat.

Sâmbătă 16 martie 2024 Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu a găzduit o nouă ediție a olimpiadei județene de istorie. Mircea Radu, sportivul axentist pasionat de istorie contemporană, a obținut locul al treilea pe județ la nivelul clasei a X-a, cu nota 8.80. Performanța este una extraordinară și demonstrează din plin faptul că elevii de la profilurile vocaționale pot să îmbine armonios sportul și învățătura, ba chiar să fie ași în ambele activități.

Alte rezultate meritorii au fost obținute de elevii claselor a XI-a. Astfel Elena Pinciu din clasa de Științe Sociale și Iulia Gligor de la Filologie au obținut mențiuni la olimpiada de istorie. Îi felicităm pe toți elevii care au participat la olimpiada județeană de istorie, incluzându-i și pe axentiștii care au obținut rezultate meritorii, precum David Povară din clasa a IX-a științele Naturii și Raul Burcea din clasa a XII-a Științe Sociale, chiar dacă nu s-au clasat pe podium. Suntem mândri de faptul că istoria are și va avea viitor la liceul nostru, și ii felicităm din plin pe elevii noștri și pe cadrele didactice care i-au îndrumat și îi îndrumă in continuare.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>