Franceza n-are frontiere pentru axentiști

În perioada 1-15 martie 2024 Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, alături de Inspectoratul Școlar Județean și de Lectoratul francez din cadrul Universității „Lucian Blaga” au organizat a cincea ediție a concursului județean „Les Français sans frontières”. Concursul s-a adresat elevilor de gimnaziu și de liceu din județul Sibiu și a avut la bază cele 10 cuvinte ale ediției 2024 a francofoniei.

Din partea Liceului Teoretic „Axente Sever” au participat cu succes Alexia Pușcaș și Andra Szabadi din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, îndrumate de doamna profesoară Alina Hațegan. Cele două axentiste au participat la secțiunea Un dessin – une histoire, tema aleasă fiind dedicată sportului (Le Sport est mon allié). Juriul a fost încântat de pledoariile Alexiei și ale Andrei, care au obținut premiul întâi la concursul „Les Français sans frontières”.

Le felicităm pe Alexia Pușcaș și Andra Szabadi pentru creativitatea de care au dat dovadă la concursul dedicat francofoniei, creativitate care le-a pus in evidență atât talentul artistic cât și abilitățile de comunicare in domeniul limbii franceze.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>