Gala Performanței, punct de reper pentru elevii și cadrele didactice ale Liceului Teoretic „Axente Sever”

Vineri 29 martie 2024 Consiliul Județean Sibiu în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu au organizat Gala Performanței în învățământul preuniversitar. Evenimentul a fost găzduit de Sala Thalia din orașul de pe Cibin și a reunit zeci de elevi și profesori care au obținut rezultate excepționale la diferite olimpiade și concursuri naționale desfășurate pe parcursul anului școlar 2022-2023.

Pe scena Sălii Thalia, în prezența ministrului educației Ligia Deca, a reprezentanților Consiliului Județean și a numeroși edili și oameni de cultură ai județului Sibiu, a urcat și un grup consistent de elevi ai Liceului Teoretic „Axente Sever” Mediaș. Ne referim mai întâi la echipa de robotică a unității noastre de învățământ, LTASrob, care la primul ei an de existență a participat la Faza națională a BRD First Tech Challenge România.

Au fost premiați apoi alți axentiști care au obținut rezultate deosebite pe parcursul anului școlar trecut și care cu siguranță vor fi prezenți și la ediția 2025 a Galei Performanței. Este vorba de Ștefan Pop din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză pentru mențiunea obținută la Olimpiada Națională de Geografie, dar și de Cătălina Părău din aceeași clasă, respectiv Gabriela Herciu din clasa a XI-a Științele Naturii, care s-au remarcat la mai multe concursuri desfășurate de Clubul Copiilor Mediaș.

Nu au fost omise nici cadrele didactice ale liceului nostru, care și-au adus contribuția la rezultatele deosebite ale elevilor axentiști, precum doamnele profesoare Gabriela Florea și Loredana Voicea în domeniul roboticii, doamna profesoară Ioana Hudea în domeniul geografiei și domnul profesor Claudiu Șimon în domeniul muzical.

Fiecare elev și profesor premiat au primit câte o diplomă, un trofeu, un buchet de flori și un plic cu bani, diferențiat pe fiecare categorie pe premiu și în funcție de locul obținut la competițiile la care au participat.

Consiliul Județean Sibiu a organizat pentru prima data Gala performanței în învățământul preuniversitar din județul Sibiu în anul 2019. Peste 2 săptămâni instituția va răsplăti din nou performanța și rezultatele excepționale obținute de sportivii și antrenorii din județul Sibiu, în cadrul Galei Sportului, programată pentru data de 11 aprilie 2024, la Sala Transilvania.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>