4 Cadre didactice ale LTAS s-au inițiat în programele Erasmus +

În perioada 2021-2027 Inspectoratul Școlar Județean Sibiu este acreditat în cadrul programului Erasmus, ca lider de consorțiu pentru mobilități (cursuri de formare) în domeniul „Educație școlară”. Din toamna anului 2022 Liceul Teoretic „Axente Sever” a realizat primii pași în domeniul participării la programele educaționale Erasmus, care pun accentul pe incluziunea socială și pe promovarea participării tinerilor la viața democratică.

4 cadre didactice ale unității noastre de învățământ au participat în prima săptămână a lunii aprilie la o asemenea activitate de mobilitate. Este vorba de doamnele profesoare Ana-Maria Agîrbiceanu, Delia Duma, Iulia Mărginean și Diana Streza, care s-au inițiat în cursurile Erasmus pe pământ spaniol la Malaga. În acest sens doamnele profesoare Ana-Maria Agîrbiceanu și Delia Duma au participat la cursul intitulat „Parents and Teachers: Building Bridges” („Părinți și profesori: Construim punți”), în vreme ce cursul parcurs de doamnele profesoare Iulia Mărginean și Diana Streza s-a numit „Soft skills for strong teachers” („Aptitudini pentru profesori puternici”).

„Parents and Teachers: Building Bridges” se referă la implicarea părinților și a profesorilor în educația non-formală și formală a copiilor și adolescenților, mesajul primit de elevi fiind acela că: „toți suntem aici pentru tine!”. În ceea ce privește cursul „Soft skills for strong teachers”, acesta ajută cadrele didactice să-și aprofundeze abilitățile soft și să le ofere elevilor cele mai bune instrumente pentru ca aceștia să aibă succes. Mai pe scurt, cele 4 cadre didactice au luat contact cu metode moderne care vizează îmbunătățirea comunicării și pot fi aplicate în activitatea de predare-învățare.

Informațiile referitoare la cele două cursuri urmate de doamnele profesoare ale Liceului Teoretic Axente Sever la Malaga în perioada 1-5 aprilie 2024 vor fi diseminate în perioada următoare la nivelul comunității locale.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>