Vine Clujul pe la LTAS

Parafrazând o emisiune tv intitulată generic „Vine Clujul pe la noi”, putem spune că acest principiu s-a aplicat din plin zilele acestea la Liceul Teoretic „Axente Sever”. La interval de 24 de ore unitatea noastră de învățământ a fost vizitată de reprezentanții a două universități clujene. Este vorba de Universitatea Tehnică din Cluj Napoca și de Universitatea Babeș Bolyai, ai cărei reprezentanți se află la al 11-lea an de Caravana UBB.

Marți 9 aprilie 2024 reprezentanții Universității Tehnice au prezentat axentiștilor reuniți în sala festivă a liceului nostru oferta educațională a instituției de învățământ superior. O zi mai târziu Caravana UBB a adus liceenilor medieșeni oportunitatea de a lua contact cu oferta educațională a facultăților din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” și cu viața de student la Cluj, cu toate avantajele și oportunitățile pe care și le pot crea viitorii absolvenți ai Liceului Teoretic Axente Sever.

De asemenea activitatea Organizației Studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai”, prin care voluntarii acesteia aduc mai aproape de liceeni oferta educațională a UBB, deschide posibilitatea viitorilor studenți să se implice în acțiuni de voluntariat, inclusiv la  evenimente de anvergură  precum TIFF, Transylvania Open, Techsylvania, Untold sau Electric Castle.

Prezentările celor două universități clujene au trezit interesul elevilor claselor a XI-a și a XII-a de la Liceul Teoretic Axente Sever și suntem convinși de faptul că o parte dintre aceștia își vor continua studiile superioare în orașul de pe Someș.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>